Cat platesti de fapt pentru un bec incadenscent in comparatie cu un bec cu LED

Posted By: Led One In: Becuri cu LED On: marţi, octombrie 25, 2016 Hit: 807

Calculul este simplu

Un bec cu LED este garantat pentru minim(!) 20.000 ore de functionare. Echivalent daca folosesti un bec incandescent vei plati:

20 becuri incandescente x 1000 ore functionare = 20.000 ore . Asta inseamna ca vei plati 20 bucati x 5 RON= 100 RON pe un bec incadescent vs 20 RON pentru unul cu LED !!!

Becuri LED ieftine, cu lumina calda, neutra sau rece

Cu o gama impresionanta de becuri cu LED ( peste 200 de modele) LEDONE va propune cele mai noi si performante becuri cu LED de pe piata. Fie ca caut un bec cu LED E14, E27 sau E40 aici ai ajuns unde trebuie. Pentru a te ajuta sa alegi becul cu LED cel mai apropiat de nevoile tale iti propunem mai jos un mic ghid de alegere al becurilor cu LED.

Becuri LED. Cum alegem sa alegi becul cu LED potrivit

Alegerea de becuri LED pentru locuința ta este, fără îndoială, un proces care necesita atentie. Prețul unui bec cu LED este initial mai mare, însă consumul de energie redus va compensa intr-un timp foarte scurt acest inconvenient.

Haideti sa dovedim acest lucru.  Un bec obisnuit cu incadesceta costa aproximativ 5RON si are o durata de viata de pana in 1000 ore , asa-i? . Un bec LED la acelasi flux luminos costa 20 RON si este garantat minim 20.000 ore de functionare si 2 ani garantie.

Calculul este urmatorul ( tine-te bine!). Ca sa ai aceiasi durata de  viata de 20.000 ore  , trebuie sa folosesti:

20 becuri incandescente x 1000 ore functionare = 20.000 ore . Asta inseamna ca vei plati 20 bucati x 5 RON= 100 RON pe un bec incadescent !!!

In timp ce asa cum spuneam un bec cu LED cu acelasi flux luminos costa aprox 20 RON In acelasi timp un  bec LED consuma doar 10% din energia unui bec incandescent. Folosind becuri cu LED , vei avea o factura de curent electric consumat cu iluminarea de 10% din cea actuala !

Un alt element important în alegerea de becuri cu LED este temperatura de culoare a luminii masurate in KELVIN . Există câteva reguli și pentru această alegeri.

Pentru acasa sufragerie , holuri sau baruri si restaurante este recomandata o temperatura a culorii intre 2200K si 3000K

Pentru bai , birouri si spatii comerciale este recomandata lumina neutra.

Pentru spitale sau mediul industrial se recomanda lumina rece intre 5500K si 6500K

Speram ca te-am convins de avantajele iluminatului cu LED si te asteptam sa alegi unul ( sau mai multe) din becurile atent selectionate pentru tine

http://www.ledone.ro/becuri-cu-led/